ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Последна актуализация на 22 май, 2018 г.

Herbalife уважава поверителността на всяко лице, което посещава нейните уебсайтове и използва нейните услуги.   Настоящата Политика за поверителност Ви уведомява под формата на ЧЗВ за начина, по който Herbalife използва Вашите лични данни и правата, които имате относно Вашите лични данни.  Ако имате допълнителни въпроси относно тази политика, можете да се свържете с нас на privacy@herbalife.com.

Моля, обърнете внимание, че тази политика се отнася само за уебсайтовете на Herbalife (“Сайтове”), съдържащи връзка към тази политика.

Можете да идентифицирате администратора на Herbalife за Вашите лични данни, като използвате диаграмата в края на тази политика според държавата, в която живеете.  Администраторът на Вашите лични данни определя целите и средствата за обработване на лични данни.

Моля, имате предвид също, че продуктите на Herbalife се продават изключително чрез нашите Независими членове (“членове”), които могат да бъдат също администратори на Вашите лични данни. Трябва да се свържете с тях директно, за да научите техните практики за обработване на данни.

Често задавани въпроси (ЧЗВ)

  • Какви са ползите от събирането на моите данни от Herbalife?
  • Какви данни могат да бъдат получени чрез Сайтовете?
  • Как Herbalife ще събира и ще съхранява тези данни?
  • Колко време Herbalife ще съхранява тези данни?
  • Какъв е ангажиментът на Herbalife относно Поверителността на децата?
  • Какво представляват бисквитките?
    • Как се използват бисквитките в този сайт и какви данни се събират?
    • Как да активирам и дезактивирам бисквитки?
  • Какви са моите права относно моите лични данни?
  • Каква е сигурността в Интернет и в уебсайта?
  • Може ли Herbalife да промени тази политика?
  • Как мога да идентифицирам администратора на Herbalife за моите лични данни?

Какви са ползите от събирането на моите данни от Herbalife?

Чрез своите уебсайтове, Herbalife събира лични данни за Вас по различни причини:

  • за приготвяне и изпълнение на споразумение с Вас, като:
    1. приготвяне и сключване на споразумение за членство с Вас;
    2. изпълнение на споразумението за членство, включително изчисляване на Вашите печалби и тези на други членове и поддържане и осигуряване на информация за Вашите ръководители и ръководените от Вас лица (доклади за ръководители);
    3. обработване на поръчки за продукти;
    4. осигуряване и връщане на продукти и управление на гаранции; и
    5. цели, свързани с плащането.
  • изпълнение на нашите законни задължения, като:
    1. счетоводни и данъчни цели;
    2. провеждане на операции за обратно повикване; и
    3. отговаряне на искания за информация от компетентните обществени органи и съдебни власти.
  • за законни бизнес цели на Herbalife, като:
    1. осигуряване на нашите услуги и защита на цялостта и сигурността на нашите услуги;
    2. подобряване на потребителското впечатление от нашите уебсайтове, като ги правим по-достъпни и по-лесни за използване, и създаваме по-уместно за Вас съдържание;
    3. отговаряне на запитвания на членове;
    4. изпълнение на нашите Условия за използване, правилата за нашите членове и нашите права; и
    5. осигуряването Ви с информация и онлайн рекламиране на нашите продукти, услуги и специални оферти.

Вие имате правото да възразите срещу определени използвания на Вашите лични данни според приложимия закон; в този случай обаче няма да бъдете в състояние да се възползвате напълно от нашите продукти и услуги.

  • Въз основа на Вашето съгласие:
    1. за получаване на предназначени услуги, като получаване на информационни пакети;
    2. за свързване с член на Herbalife за представяне на членството или за участие в събития и предизвикателства;
    3. за използване на Вашия имейл адрес или телефонен номер във връзка с маркетинга на продуктите и услугите на Herbalife, и свързани с тях продукти и услуги; и
    4. използването на определени бисквитки и подобни технологии, както се изисква от закона.

Можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като ни уведомите на посочения по-долу имейл адрес, чрез отказ от рекламиране по имейл или SMS, или като промените настройките за поверителност на Вашия браузър, както е указано по-долу. Ако оттеглите съгласието си, може да не сте способни да се възползвате напълно от нашите продукти и услуги.

Какви данни могат да бъдат получени чрез Сайтовете?

В Herbalife целта ни е да имате максималния възможен контрол върху Вашите лични данни.  Като цяло, можете да посещавате Сайтовете без да ни казвате кой/коя сте или да разкривате каквато и да е информация за себе си. Въпреки това, ние събираме техническа информация, като IP адрес и данни за Вашия браузър, за осъществяване на връзка и представяне на нашия уебсайт. Например, ние можем да събираме данни относно Вашето разглеждане на уебсайта или да записваме опциите, които сте решили да изберете. Това е обичайна стандартна процедура за всеки уебсайт в Интернет. Информацията, която е събрана, не Ви идентифицира директно, но може да е полезна за нас за маркетингови цели и за подобряване на предлаганите от нас услуги.
Понякога обаче събираме данни директно от Вас, като Вашето име и адрес; например, когато попълвате формуляр, за да поискате информация за продуктите и услугите на Herbalife или за членство в Herbalife, или за да установите контакт с един член или за да участвате в едно предизвикателство или лотарийно залагане. В тези случаи можем да Ви осигурим допълнителна информация и избори за предназначеното от нас използване на Вашите лични данни, ако се изисква. Ние събираме също Вашите предпочитания за комуникация, например дали желаете или не да получавате търговски имейли. 
За регистрирани членове, Herbalife събира информация за продуктите, които купувате онлайн и информация, която е качена доброволно от членове на Сайтовете, като техните максимални резултати и усилия за маркетинг.
Ние можем да получим допълнителни данни за Вас от обществени и налични в търговската мрежа източници и други трети страни. Ако имате достъп до услуги на трета страна, като Facebook, Google или Twitter чрез Сайтовете, за да се вписвате в Сайтовете или да споделяте информация за Вашето впечатление от Сайтовете с други лица, ние можем да съберем данни от тези услуги на трета страна.
Част от съдържанието или функциите на Сайтовете се осигурява от трети страни, като плъгини на Facebook и Twitter. Тези трети страни получават известна информация за Вашето използване на нашия уебсайт, включително чрез използването на бисквитки и подобни технологии (вижте раздела за бисквитки по-долу). Моля, вижте уебсайтовете на тези трети страни, за да разберете как използват Вашите данни.

Как Herbalife ще събира и ще съхранява тези данни?

Herbalife съхранява Вашите лични данни в централизирано хранилище заедно с друга информация, която може да притежаваме за Вас, ако има такава.  Това ни позволява да избегнем повторение, да управляваме по-добре нашите източници на информация и да осигурим по-добро обслужване.   Ние използваме тези данни за посочените по-горе цели и в съответствие с направените от Вас избори.

Колко време Herbalife ще съхранява тези данни?

Ние можем да запазим Вашите данни за колкото време е необходимо за целите, за които са били получени или както се изисква от закона, в зависимост от по-дългия срок. Периодът, за който Herbalife съхранява Вашите лични данни, зависи от целта, за която се използват.

Herbalife съхранява Вашите данни в сигурна среда, защитена чрез комбинация от физически и технически мерки.  До тези данни няма обществен достъп, освен за данни, които осигурявате доброволно в публични общности и форуми на Сайтовете или други платформи на трети страни.

  • За да разберете как можете да променяте или актуализирате данни, които се съхраняват за Вас, моля, вижте въпроса по-долу, озаглавен: “Какви са моите права по отношение на моите лични данни?”

С кого споделя Herbalife моите лични данни?

Уместни лични данни ще се споделят с:

  • дъщерни или свързани компании, както и дилъри, агенции и лицензиати на някоя от тези компании;
  • доставчици на услуги, работещи за Herbalife, например, компании, които ни помагат да разработваме нашия уебсайт и да го поддържаме сигурен, и компании, които ни помагат да предлагаме по-уместно рекламиране;
  • други компании, с които Herbalife е уредила пряко или непряко договарянето на услуги във Ваша полза, например изпълнение на поръчки, доставяне на пакети, административни функции по имейл, обработване на плащания с кредитна карта и осигуряване на обслужване на клиента;
  • избрани членове на Herbalife, включително членове на Herbalife от Вашите ръководители (например, Доклади за ръководители);
  • други страни, както е изисквано от закона или за спазване на съдебна призовка, съдебни производства или подобни съдебни процеси или арбитражи, включително разкриване на оторизирани одитори на трета страна или правителствени органи, или за разследване или предотвратяване на измама; и
  • други страни в контекста на корпоративна трансакция, като процедура по сливане, придобиване или несъстоятелност.

Къде ще се съхраняват Вашите лични данни?

Herbalife извършва дейност в много държави по света. За да можем да Ви осигуряваме постоянни услуги, където и да се намирате, ние управляваме определени функции на уебсайта от централно местоположение. Това понастоящем е в САЩ. Също така, членовете сред Вашите ръководители могат да са установени в САЩ или други държави.  Няма единни закони за защита на данните в Европа, САЩ и другите държави по света. Европейските закони изискват Herbalife да предприеме мерки за защита на Вашите данни, когато се прехвърлят в региони извън Европа. Тези мерки включват:

  • за международни трансфери на други юридически лица на Herbalife по света, Herbalife се основава на своите Договорни клаузи образци;
  • за международни трансфери до доставчици на услуги, защитните мерки са в зависимост от съответния доставчик на услуга и неговото местоположение и включват споразумения, съдържащи клаузи за защита на данните, както се изисква от закона; и
  • за международен трансфер, ако има такъв, до членове сред Вашите ръководители, Herbalife се основава на изпълнението на споразумението за членство.

Какъв е ангажиментът на Herbalife за поверителността на децата?

Защитата на поверителността на децата е важна. Понякога Herbalife може да събира Лични данни от непълнолетни лица. Herbalife получава съгласието на родителя или законния попечител на непълнолетното лице, както се изисква от приложимия закон.

Какво представляват бисквитките?

Бисквитката е текстов низ информация, който уебсайтът прехвърля на файла с бисквитки на браузъра на твърдия диск на Вашия компютър с цел уебсайтът да запомни кой/коя сте. Бисквитките могат да помогнат на един уебсайт да намери  по-бързо съдържание, което съответства на Вашите предпочитания. Някои бисквитки могат да ни позволят да пресъздаваме и да повтаряме потребителски сесии на нашите Сайтове. Повечето главни уебсайтове използват бисквитки.

Бисквитката обикновено съдържа името на домейна, от който произлиза; “животът” на бисквитката; и стойност, обикновено произволно определен уникален номер.

Herbalife използва два вида бисквитки на този уебсайт:

Бисквитки за сесия - това са временни бисквитки, които остават във файла с бисквитки на Вашия браузър, докато напуснете сайта.

Постоянни бисквитки, които остават във файла с бисквитки на Вашия браузър за много по-дълго време (макар че периодът от време ще зависи от живота на конкретната бисквитка).

Как се използват бисквитките на този сайт и какви данни се събират?

Бисквитки за сесия
Тези бисквитки се използват за следните цели:

  • за да Ви позволят да пренасяте информация между страниците на сайта и да избегнете нуждата от повторно въвеждане на данни; и
    • за да Ви позволят достъп до съхранена информация при регистрация.

Постоянни бисквитки
Тези бисквитки се използват за следните цели:

  • за да ни позволят да Ви разпознаем като уникален потребител (използвайки номер), когато се връщате в нашия уебсайт;
  • за да ни позволят да персонализираме съдържание или реклами в съответствие с Вашите предпочитания или за да избегнем многократно показване на едни и същи реклами;
  • за да съберем статистически данни, които ни позволяват да разберем как използват потребителите нашия сайт и за да ни помогнат да подобрим структурата на нашия уебсайт;
  • за да установим и разрешим проблеми с потребителското използване и за да подобрим функциите на уебсайта; и
  • за да отговорим на запитвания на членове и за да съдействат за спазване на правилата за нашите членове.

Бисквитки на трета страна
Бисквитки могат да се поставят също и от трети страни чрез Сайтовете. Тези бисквитки се използват за следните цели:

  • за персонализиране на съдържание според Вашите предпочитания;
  • за преброяване на броя на потребителите на нашия сайт; и
  • за осигуряване на сигурност по отношение на пазарски кошници или трансакции.

Уеб бийкъни
Някои от нашите Уеб страници могат да съдържат електронни изображения, известни като Уеб бийкъни (понякога наречени също ясни gifs), които ни позволяват да преброим потребителите, посетили тези страници. Уеб бийкъните събират само ограничена информация, която включва номер на бисквитка; час и дата на преглед на една страница; и описание на страницата, на която се намира Уеб бийкънът. Можем също да имаме Уеб бийкъни, поставени от трети страни-рекламодатели. Тези Бийкъни се използват само за проследяване на ефикасността на конкретна кампания.

Как да активирам и дезактивирам бисквитки?

Вие можете да приемете или да откажете бисквитки, като промените настройките на Вашия браузър. Въпреки това, може да не сте в състояние да използвате всички интерактивни функции на нашия сайт, ако бисквитките са дезактивирани. По-долу следват указания, ако искате да бъдете информирани преди приемането на една бисквитка на Вашия твърд диск:

Изтриване на бисквитки
Лесно можете да изтриете бисквитки, които са инсталирани в папката за бисквитки на Вашия браузър. Например, ако използвате Microsoft Windows Explorer:

1. Отворете 'Windows Explorer'
2. Кликнете на бутона 'Search' (Търсене) от лентата с инструменти
3. Напишете "cookie" (бисквитка) в полето за търсене за 'Folders and Files' (Папки и файлове)
4. Изберете 'My Computer' (Моят компютър) в полето 'Look In' (Търсене в)
5. Кликнете върху 'Search Now’ (Търсене сега)
6. Кликнете два пъти върху папките, които са намерени
7. 'Select' (Изберете) един файл с бисквитки
8. Натиснете бутона 'Delete' (Изтриване) от Вашата клавиатура

Ако не използвате Microsoft Windows Explorer, трябва да изберете "cookies" (бисквитки) от функцията "Help" (Помощ) за информация къде да намерите Вашата папка с бисквитки.

Какви са моите права относно моите лични данни?

В зависимост от приложимия закон, може да имате различни права по отношение на Вашите лични данни, като право на достъп, коригиране, ограничение на или възразяване срещу обработването на Вашите лични данни (включително обработване за директен маркетинг), преносимост на данните на друг администратор и изтриване. Някои от нашите Сайтове Ви позволяват да прегледате и да актуализирате Вашите лични данни или да отмените членството си за услугата. Когато тази функция не е налична и за съдействие по отношение на други права за личните данни, моля, свържете се с Вашата местна служба за обслужване на членове на Herbalife на privacy@herbalife.com.
Моля, имайте предвид, че тези права подлежат на ограниченията, установени от закона.
Ако не желаете да получавате рекламиране по имейл или SMS, ще Ви бъде дадена възможност да откажете в комуникациите, които получавате.
Ако имате допълнителни въпроси за тази политика и нашите практики или ако имате оплаквания за използването на Вашите лични данни от Herbalife, моля, свържете се с нас на:

Директор за защита на данните – EMEA
Център за обслужване за Финанси и операции на Herbalife 
ul. Puszkarska 7H, 30-644 Kraków, Poland
privacy@herbalife.com

За потребители и членове в Европейския съюз, ако имате тревоги за събирането и използването на Вашите лични данни от Herbalife, които Herbalife не може да разреши по удовлетворителен за Вас начин, Вие имате правото да подадете оплакване до компетентния надзорен орган във Вашата юрисдикция.

Каква е сигурността в Интернет и Сайта?


Интернет не е сигурна система и винаги трябва да сте внимателни за информацията, която разкривате онлайн. Лични данни, събрани от уебсайтовете на Herbalife, се съхраняват в сигурни операционни среди, които не са достъпни за широката общественост. Когато е необходимо, личните данни са криптирани преди извършване на Вашата трансакция, използвайки подходяща технология за сигурност.

Може ли Herbalife да промени политиката за този уебсайт?

Законите за поверителност, указанията и прецедентното право се променят непрекъснато. Ето защо Herbalife запазва правото си да променя тази политика периодично. Препоръчваме Ви да посещавате периодично нашия уебсайт, за да бъдете уведомени за последната версия на нашата политика.

Как мога да идентифицирам администратора на моите данни на Herbalife?

Можете да идентифицирате юридическото лице на Herbalife, което е администратор на Вашите лични данни, като използвате диаграмата по-долу въз основа на държавата, в която живеете.

Армения

105064, Moscow, Zemlyanoy val street, house 9, floor 12, premises I, room 1, 3-7 (“Herbalife Russia”)

Австрия

HERBALIFE INTERNATIONAL DEUTSCHLAND GmbH, Gräfenhäuser Straße 85., D-64293 Darmstadt, Germany

Азербайджан

105064, Moscow, Zemlyanoy val street, house 9, floor 12, premises I, room 1, 3-7 (“Herbalife Russia”)

Беларус

Herbalife Bela LLC, Bldg.29-91А, Prityckogo str., Minsk, 220092, Belarus

Белгия

HERBALIFE INTERNATIONAL BELGIUM S.A./N.V., Drukpersstraat 4. B-1000 BRUSSEL – Belgium

Босна

Herbalife d.o.o. Radnička cesta 39 - 10000 Zagreb, Croatia (“Herbalife Croatia”)

България

Herbalife Polska Sp. z o.o. Janki ul. Falencka 1B, 05-090 Raszyn (“Herbalife Polska”)

Хърватска

Herbalife d.o.o. Radnička cesta 39 - 10000 Zagreb, Croatia (“Herbalife Croatia”)

Кипър

HERBALIFE INTERNATIONAL GREECE S.A. 110 Pentelis Street, Marousi, 15126 Athens, Greece (“Herbalife Greece”)

Чешка република

HERBALIFE CZECH REPUBLIC s.r.o., Identification No. (IČO): 028 55 089, Karolinská 661/4, Karlín, 186 00 Praha 8, Czech Republic (“Herbalife Czech”)

Дания

Herbalife Denmark ApS, Hovedvagtsgade 6

1103 København K

Естония

LLC “Herbalife International RS” | Russia, 129110, Moscow, Prospect Mira, 33/1. (“Herbalife”)

Финландия

Herbalife International Finland OY (PL 211, 00131 Helsinki, Finland

Herbalife Norway  Products AS, Fornebuveien 46-48, 1366 Lysaker

Франция

HERBALIFE INTERNATIONAL FRANCE, S.A. , 3 rue Alexandre Volta B.P. 81020, 67451 MUNDOLSHEIM CEDEX

Френска Полинезия

HERBALIFE INTERNATIONAL FRANCE, S.A. , 3 rue Alexandre Volta B.P. 81020, 67451 MUNDOLSHEIM CEDEX

Грузия

105064, Moscow, Zemlyanoy val street, house 9, floor 12, premises I, room 1, 3-7

Германия

Herbalife International Deutschland GmbH, Gräfenhäuser Straße 85, 64293 Darmstadt, Germany

Гана

Herbalife of Ghana Ltd., SK DTD127b, Tema, Motorway, Industrial Area Spintex Road, Accra, Ghana

Гърция

HERBALIFE INTERNATIONAL GREECE S.A., 110 Pentelis, 151 26 Marousi, Athens, Greece

Унгария

Herbalife Hungary Ltd., 1097 Budapest, Gubacsi út 6., Building “B”

Исландия

Herbalife (U.K.), Limited., The Atrium, 1 Harefield Road, Uxbridge, Middlesex, UB8 1HB

Ирландия

Herbalife (U.K.) Limited, The Atrium, 1 Harefield Road, Uxbridge, Middlesex, UB81HB, United Kingdom

Израел

HERBALIEF INT’L OF ISRAEL (1990) LTD., 46 Derech Hamakabim St, Industrial Zone, Rishon, Letzion 75359, Israel

Италия

Herbalife Italia S.p.A., Viale Citta’ d’Europa 819, 00144 Roma, Italia

Казахстан

LLC Herbalife Kazakhstan, 241 Mukanov Ave., 050008 Almaty city, Republic of Kazakhstan

Киргизстан

LLC Herbalife Kazakhstan, 050008, Kazakhstan, Almaty, Mukanova st. 241. (“Herbalife”)

Латвия

105064, Moscow, Zemlyanoy val street, house 9, floor 12, premises I, room 1, 3-7 (“Herbalife Russia”)

Ливан

HERBALIFE INTERNATIONAL GREECE S.A. 110 Pentelis Street, Marousi, 15126 Athens, Greece («Herbalife Greece»)

Литва

105064, Moscow, Zemlyanoy val street, house 9, floor 12, premises I, room 1, 3-7 (“Herbalife Russia”)

Македония

Herbalife d.o.o. Radnička cesta 39 - 10000 Zagreb, Croatia (“Herbalife Croatia”)

Малта

Herbalife International Netherlands B.V., Postbus 8283, 3503 RG Utrecht, The Netherlands

Молдова

I.C.S Herbalife MA SRL , С/f: 1012600022785, Str. Ismail, 81/1, Business Centre “Panorama”, et. 2, MD-2001, Chişinău, Republica Moldova

Монголия

105064, Moscow, Zemlyanoy val street, house 9, floor 12, premises I, room 1, 3-7 (“Herbalife Russia”)

Холандия

Herbalife International Netherlands B.V., Postbus 8283, 3503 RG Utrecht, The Netherlands

Норвегия

Herbalife Norway  Products AS, Fornebuveien 46-48, 1366 Lysaker

Полша

HERBALIFE POLSKA Sp. z o.o., Janki, ul. Falencka 1B, 05-090, Raszyn, Polska

Португалия

HERBALIFE INTERNATIONAL S.A., Av. Infante D. Henrique, 347 Lisboa, 1800-218, PORTUGAL

Румъния

Herbalife RO SRL, Str.Arhitect Louis Blanc nr. 1, etajul 7, Sector 1, cod postal 011751, Bucuresti, Romania

Русия

105064, Moscow, Zemlyanoy val street, house 9, floor 12, premises I, room 1, 3-7 (“Herbalife Russia”)

Сърбия

Herbalife d.o.o. Radnička cesta 39 – 10000 Zagreb, Croatia (“Herbalife Croatia”)

Словакия

Herbalife Slovakia s.r.o., ID No: 47 742 445, Karadžičova 8/A, 821 08 Bratislava, Slovak Republic (“Herbalife Slovakia”)

Словения

Herbalife d.o.o. Radnička cesta 39 - 10000 Zagreb, Croatia (“Herbalife Croatia”)

Южна Африка (вкл. Ботсвана, Лесото, Намибия и Свазиленд)

Herbalife International South Africa, Ltd., Ground Floor, Building 32, Woodlands Office Park, Woodlands Drive, Woodmead, Gauteng, 2191, South Africa

Испания

Herbalife International de España S.A.

C/ Arequipa, 1, 28043 Madrid

Швеция

Herbalife Sweden AB, Box 556,101 31 Stockholm, Sweden

Herbalife Norway  Products AS, Fornebuveien 46-48, 1366 Lysaker

Швейцария

Herbalife International Deutschland GmbH, Gräfenhäuser Strasse 85, 64293 Darmstadt, Germany

Турция

HERBALIFE INTERNATIONAL ÜRÜNLERİ TİCARET LTD. ŞTİ., Büyükhanlı Plaza, Küçükbakkalköy Mah. Defne Sok., N3 Ataşehir, 34752, İstanbul/Türkiye

Украйна

Herbalife Ukraine LLC,  01103, Kyiv, 26 Kikvidze str, Ukraine

Обединено кралство

HERBALIFE (U.K.) LIMITED. The Atrium, 1 Harefield Road, Uxbridge, Middlesex, UB8 1HB. Обединено кралство

Замбия

Herbalife Zambia Ltd., Shop no. 5, Farmers House, Central Park, Cairo Road, Lusaka, Zambia

bg-BG | 23.9.2018 г. 1:39:59 | USSLCPRODWEB09 | MyHL | 23.9.2018 г. 11:39:59 | 1.1.6.24085